Loading...

Råmarineret torsk med salsa

Råmarineret torsk

Dagen skulle forskønnes med denne lækre og smukke forret af råmarineret torsk, som er såre simpel at lave.

Retten består af råmarineret torsk med en nem “salsa” – salsaen kan til en hver tid erstattes af de grønsager, som måtte være at finde i køleskabet.

Denne forret er super at lave til et mindre selskab, da det kan gøre klar i forvejen, derudover er forberedelsestiden meget begrænset og det er en ret, der altid tager kegler – what’s not to like 🙂

Hos os var der intet selskab, blot en hyggelig aften med mig og min dejlige kæreste, hvor jeg fandt noget kedeligt frosset torsk i fryseren og så blev denne ret kreeret.

Vin: En frisk riesling til er naturligvis et klart hit.

Ingredienser:

  • Torsk
  • Olie (smagsneutral)
  • Lime
  • Citron

Salsa:

  • Avokado
  • Agurk
  • tomat
  • rødløg
  • Olie
  • Lime
  • Koriander

Evt. salvieblomster som pynt

Fremrangsmåde:

Frys nogle stykker torsk (eller anden hvid fisk). – det er vigtigt at fisken har været gennemfrossen.

Fisken tages op 1 time før servering.

Bland marinaden til fisken:

  • 1 del lime
  • 1 del citron
  • 1 del samgneutral olie
  • salt og peber

Når fisken er tøet en smule op, men stadig er skalfrosen skæres den i tynde skiver og placeres på den tallerken, som skal bruges til servering (fisken er svær at flytte på når den først er optøet). Hæld marinaden over fisken i et tyndt lag – pensl det eventuelt ud så der ikke er fisk, som ikke er marineret.

Dæk tallerkenerne til mens du laver salsaen. – hvis der er god tid til servering, så stil tallerkenerne i køleskabet, men ellers så stil dem klar på køkkenbordet så fisken kan tø helt op.

dav

Salsaen:

Skær alle ingredienserne i små fine tern.

 

Lav dressingen:

Bland lime, salt, peber og olie.

Hæld dressingen over, vend ganske forsigtigt.

Undgå at røre i salsaen da avokadoen hurtigt bliver most og gør retten mindre flot at se på.

Anret ved at lægge salsaen over torsken – pynt med koriander og eventuelt salvieblomster.

No Comments

Leave a Reply