Loading...

Minipizzaer – hjemmebagt bund

Emma skulle holde fødselsdag for klassen og det betyder hjemmebag - og vores bidrag var hjemmebagte minipizzaer.

Pizzabund:

  • 1000 g. mel
  • 5 dl lunt vand
  • 50 g. gær
  • 2 spsk sukker
  • 2spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Rør gæret ud i det lunkne vandet. – når vandet er lunket hæver gæret hurtigere – og dermed skal det ikke hæve så lang tid 🙂

Tilsæt salt, sukker og olie.

pizzadej

Herefter tilsættes melet lidt af gangen. Når dejen er godt fast, tages den ud på bordet og æltes godt igennem til dejen er smidig og helt glat.

Rul dejen til en kugle og dæk den til med et fugtigt viskestykke.

Dejen skal hæve i ca. 30 min

Nem Tomatsauce

  • 1 ds tomat
  • 1 ds tomatpure
  • 1 tsk oregano
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk salt
  • Peber

Pres hvidløget og blend det sammen med de øvrige ingredienser.

Form pizzaerne

Ælt dejen  igennem og del den i små kugler.

Kuglerne trykkes eller rulles til små pizzaer.

Vi lavede 3 forskellige toppings:

  • Skinke
  • Pepperoni
  • Cocktailpølser

Og så skal der naturligvis en god ost ovenpå 🙂 

Bagening

Pizzaerne skal nu bages ved 220 grader i 15-20 min.

De faldt heldigvis i god jord blandt pigerne 🙂 

 

Vi havde lidt dej i overskud (havde lavet 3 portioner af ovenstående opskrift), dejen blev brugt til pizzasnegle og pølsehorn og det fungerede også super fint.

God fornøjelse med bagningen

 

No Comments

Leave a Reply