Loading...

Hjemmelavede flødeboller med kransekagebund

Lækre hjemmelavede flødeboller med kransekagebund og mørkt chokoladeovertræk. Hjemmelavede flødeboller er en ganske anden oplevelse end dem, man køber nede i brugsen, så prøv denne opskrift. - resultatet er luftige og lækre flødeboller, som til enhver tid falder i god jord hos familie og venner 🙂

Kransekagebunde:

  • 300 g marcipan
  • 60 g. æggehvide (ca. 1 æggehvide)
  • 100 g flormelis

Skum:

  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 100 g æggehvide (lidt mindre end hvide fra to æg)
  • En knivspids salt

Overtræk:

  • 400 gram mørk chokolade
  • Evt. kakaosmør

Bunde:

Rør æggehvide og flormelis sammen. Ælt herefter marcipan i lidt ad gangen. Rør/ælt til blandingen er lind.

Massen kan enten sprøjtes ud i cirkler af passende størrelse, alternativt formes de i en udstikker/form, husk er ”smøre” kanten med flormelis så det ikke klisterer, tryk massen ud ved løbende at dyppe fingeren i flormelis.

 

Bages ved 180 grader i 8-10 min til de er gyldne.

Stil bundene på køl mens skummet forberedes 🙂 

Skum:

Varm sukker og vand i en gryde til 125 grader.

Mens siruppen varmer, piskes æggehviderne med en lillebitte smule salt (til at gøre skummet sejere).

Når æggehviderne er pisket tilsættes den varme sukkerlage stille og roligt under konstant piskning. Pisk efterfølgende marengsen til den er stiv og har en passende konsistens.

 

Skummet sprøjtes nu på de afkølede bunde.

Når massen er sprøjtet på bundene skal de på køl igen og hvile i 10-15 minutter, så de er kolde inden de skal overtrækkes og samtidig “sætter” skummet sig, så det ikke smutter af når/hvis de skal dyppes i chokolade 🙂

Og nu til det store udstyrsstykke: Flødebollerne skal overtrækkes med tempereret chokolade…

Chokoladeovertræk:

Smelt 2/3 dele af chokoladen over et vandbad, tag af varmen og tilsæt det sidste af chokoladen, her tilsættes også kakoasmør, hvis det skal i (tilsættes for at gøre konsistensen tyndere og dermed gøre det nemmere at overtrække flødebollerne). For at chokoladen er korrekt tempereres skal det være 32 grader når flødebollerne overtrækkes.

Metode 1:

Flødebollerne overtrækkes ved at stille flødebollerne på en rist og forsigtigt hælde den tempererede chokolade henover. – undlad at røre skummet.

 

Metode 2:

Den smeltede chokolade hældes i en høj, slank beholder og flødebollerne dyppes forsigtigt heri, sørg for at have en ske klar til at gribe flødeboller, der måske tager turen på hovedet ned i chokoladen 😉 

No Comments

Leave a Reply