Loading...

Nyt liv som selvstændig

Hvad sker der når karriere og fritid smelter sammen? – Det er jeg nu klar til at finde ud af !

I efteråret 2017 tilmeldt jeg mig tv-programmet Masterchef 2018. Tanken bag var at fokusere lidt ekstra på min hobby, få en oplevelse og lidt adspredelse. I virkeligheden er sandheden nok, at jeg trængte til at udfordre mig selv i højere grad end jeg gjorde i min dagligdag.

Jeg kom med i programmet og er nu nået til finaleugen – og hele forløbet strækker sig langt udover madlavning og en fantastisk oplevelse.

For mit vedkommende betød tid væk fra kontoret, at jeg fik luft til hovedet og ikke mindst tid og overskud til at mærke efter. Det resulterede i den konklusion, at jeg ikke længere skulle sidde i mit daværende job.

Så kort fortalt blev Masterchef min mulighed for at blive min egen chef. Jeg er netop gået selvstændig med min egen konsulentvirksomhed og jeg har oprettet en madlavningsblog, så jeg holder min passion for madlavning i live.

At komme ud hvor jeg ikke kunne bunde, gav mig selvtilliden til at hoppe ud fra en endnu højere vippe.

Masterchef er så langt fra mit daglige job som tænkes kan, men jeg har taget nogle vigtige erfaringer og overvejelser med i bagagen:

  • Blive målt og vejet: i erhvervslivet er vi vant til at kigge på grafer, sort/røde tal, pipelines osv, men for mig, fandt jeg virkeligt ind til kernen når intet kan gøres på rutinen. Det er interessant at finde frem til, hvor meget og hvad man ”bringer til bordet”, når ”plejer” ikke findes.
  • Stå på mål for mig selv: Når hver beslutning kan have konsekvenser for ”overlevelsen”; for mig var konkurrencen væsentlig men ikke afgørende, derimod fandt jeg hurtigt ud af at mit fokus var at have mig selv med. – Når alt kommer til alt, vil jeg hellere være nummer 9 eller 17 og så have en god mavefornemmelse – helt nøgternt tror jeg også på, at det er den rigtige investering i fremtiden: Værdier og mere langsigtede afvejelser er vigtigere end nu-og-her-sejren – selvom den unægteligt ville være skæg.
  • Se mig selv i øjnene: Masterchef har givet mig en unik mulighed for at se mig selv udefra. Fra programmerne blev optaget og til de skulle sendes kunne jeg mange gange nå at forberede mig på ”worst/best case”. Men helt ærligt: ved du, hvordan du bliver opfattet? – hvad siger folk om dig, når du ikke hører det? Hvad siger de larmende masser på facebook om dig, hvis du stikker næsen frem? – og vigtigst af alt: hvordan lyder din stemme egentligt? 🙂 Mit selvbillede er uden tvivl blevet korrigeret en smule, men dog uden større kameler, der skulle sluges – og vigtigst for mig, så er jeg blevet mødt med, at jeg “jo bare er mig selv”.

 

Hobby og min karriere smelter sammen:

Trafikken til min Linkedin profil har aldrig været højere, hvilket jo nok bunder i min deltagelse i Masterchef – og min karriere har taget en drastisk drejning på baggrund af en nyfunden selvtillid, fundet ifbm. min hobby/fritid. De skarpe skillelinjer er blevet mere flydende; og jeg kan nu se relevante synergier mellem de to dele af mit liv.

Det er pudsigt nok en del sjovere nu, hvor tingene smelter sammen – om end det kræver en smule selvjustits.

”If the challenge, we face dosn’t scare us, then it’s probaly not that important” – Simon Sinek

Råt for usødet, så var jeg blevet magelig i en udmærket stilling med en udmærket løn i udmærket afstand fra mit hjem – men hvem gider “udmærket” når “fantastisk” potentielt er lige om hjørnet..?

Jeg var nervøs inden jeg meldte mig til Masterchef, under og efter, men at hoppe ud fra den øverste vippe uden at kende til vandets dybde er, for profiler som mig, ikke bare givende – det er afgørende for at kunne vokse og udvikle sig.

Jeg er selvsagt en kende spændt på, hvordan den kommende tid ser ud, men jeg glæder mig og er ikke i tvivl om at satset er det rigtige for mig.

Så pointen: Hop ud fra øverste vippe, hvis der er den mindste trang til det, kæmp for det, der føles rigtigt i maven og husk at være tro mod egne værdier undervejs.

No Comments

Leave a Reply