Loading...

Mangochutney (med ananas :-) )

Mangochutney

Skøn og spicy mangochutney (som også med fordel kan laves med ananas) - et super tilbehør til at pifte en lang række retter lidt op.

Mangochutney er et super lækkert tilbehør til f.eks. chicken masala, kylling i karry og andre indiske retter.

Derudover er mangechutney god til hvid fisk, f.eks. torsk, kylling og svinekød. – så tænk chutney ind i mange hverdags retter for et frisk pift.

Denne opskrift er en “basis-opskrift”; den er spicy uden at være for krydret.

Jeg er glad for spidskommen, det er også super lækkert i denne chutney, men det er en smagssag og det skal passe til det mad, som den skal serveres til.

Gode muligheder for at krydre:

  • Spidskommen
  • Kardemomme
  • Koriander
  • Kanel

Ingredienser:

  • 1 spsk smagsneutralolie
  • 1 mango (2 hvis du ikke bruger ananas)
  • 1/2 Ananas (kan udelades)
  • 1 Rødløg
  • 3 Hvidløg
  • 1 stykke ingefær (på størrelse med  en mirabelle – jeg bruge halvdelen af den, der ses på skærebrættet)
  • 1 Citron
  • 1 Rød chili
  • 1 dl æblecider eddike
  • 80 g. sukker
  • 1 dl vand
Mangochutney

1: Klargør grøntsagerne:

  • Skræl og udsten mango og ananas. – kødet skæres i små stykker/tern. 
  • Ingefær og hvidløg hakkes fint.
  • Rødløg snittes fint.
  • Smag på chilien! – hvis den er meget stærk bruges kun en smule. – min havde bid, men uden at være for stærk, jeg brugte en halv chili

2: Varm olien, steg løget til det er klart/lidt gennemsigtigt i farven. Tilsæt hvidløg og ingefær, steg et par minutter.

3: Tilsæt mango, ananas, citronskal, sukker, eddike og vand.

4: Lad chutneyen småsimre i 30 min.

5: Smag nu mangochutneyen til med salt og eventuelt citronsagt.

Vi spiste mangochutneyen til indiske inspireret ret i stil med chicken masala, ris og en yoghurtdressing med koriander – det var MEGA lækkert 🙂 

Og senere på ugen blev chutneyen brugt som tilbehør til en gang kyling i karry.

No Comments

Leave a Reply