Loading...

Hjemmelavet Pizzadej – tynd og sprød pizzabund

Hjemmelavet Pizzabund

Lækker, sprød italiensk pizzabund! - det er hurtigt er nemt at lave lækre hjemmelavede pizzabunde, og resultatetet er garanteret at falde i god jord hos både familie og venner 🙂

Her er mit bedste bud på en lækker, nem pizzabund – italienske pizza er kendt for at bunden er helt tynd og sprød. – og det er lige præcis, resultatet af denne grundopskrift på pizzadej.

Jeg har prøvet mange opskrifter på pizzadej, men efter mange forsøg, så er det denne, som er min absolutte favorit og som altid bliver lige som når man bestiller på det lille lokale pizzasted nede ved Gardasøen 😉 

Nedenstående opskrift er med udgangspunkt i at pizzadejen skal laves hurtigt; hvis du har god tid eller vil være på forkant, så kan du lave dejen i forvejen – lav eventuelt pizzadejen dagen før hvis du får gæster:

Skru mængden af gør ned til 7 gram, lad vandet være kold.

  • Dagen før: lad det hæve i køleskabet.
  • Samme dag i god tid: lad det hæve på køkkenbordet.

Resultatet er absolut bedst, hvis pizzaen tilberedes på en pizzasten. 

Uanset om det blive i ovn eller grill, så sørg for at skrue helt op for varmen.

Vi tilbereder pizzaerne på pizzasten i grill ved ca. 250 grader.

buon appetito

Nedenstående opskrift svarer til 2 store pizzaer.

Ingredienser:

  • 2,5 dl lunken vand
  • 15 g. gær
  • 150 g. durummel
  • 300 g. hvedemel
  • 1,5 tsk salt
  • 1,5 spsk. olivenolie

Sådan laver du dine pizzabunde:

  1. Rør gæren ud i vandet.
  2. Tilsæt olie og salt til vandet.
  3. Rør durummelet i, tilsæt herefter hvedemel lidt ad gangen indtil dejen er så sej, at den skal æltes.
  4. Ælt dejen rigtigt godt og tilsæt mel indtil den ikke længere klistrer fast til bordpladen (jeg brugte ca. 275 gram hvedemel)Lad dejen hæve i minimum 30 minutter.
  5. Ælt dejen let igennem og del den i to lige store dele
  6. Så skal dejen bare rulles flad ! – sørg for at have mel på bord og dej, så den ikke klistrer.

Rul den helt tynd ud, så du får en tynd “italiensk” pizzabund.

Målet er, at pizzabunden er helt tynd og sprød 🙂

 

Vi bagte pizzaerne på pizzasten i grillen ved ca. 250 grader og efter ca. 10 min., var pizzaerne klar.

Nu var jeg i den heldige situation, at jeg havde god tid, så jeg lavede en ekstra stor portion, så der var til både aftensmaden og til en god omgang minipizzaer til fryseren. 

Minipizzaerne er herlige at have som en lille snack når Emma kommer fra skole, til at have med i madpakken – og ikke mindst til at stille sulten på en sulten kæreste når han kommer hjem efter en lang dag på job 😉 

No Comments

Leave a Reply