Loading...

Verdens bedste tomatsovs / tomatsauce

Tomatsauce

Verdens bedste tomatsauce, der kan bruges til nærmest alt!

Denne tomatsauce findes ALTID i vores fryser.

Tomatsaucen kan bruges til en væld af retter – med den i fryseren bliver det nemt at få serveret noget hurtigt i en travl hverdag.

  • Tomatsauce til pizza
  • Tomatsauce med pasta
  • Pasta og kødboller
  • Pasta og kødsovs
  • Bruges som tilbehør til kød mv.

Tomatsaucen er super nem at lave og der skal kun bruges få ingredienser.

Jeg har prøvet et utal af opskrifter på tomatsaucer, men efter mange forsøg er det denne, jeg altid laver.

 

Opskriften svarer til 5-6 fryserportioner.

Ingredienser til tomatsaucen:

  • 5 ds flåede tomater
  • 1 liter vand
  • 1 ds tomatpure (140 gram)
  • 4 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt timian / 1,5 tsk tørret timian
  • 3 grene rosmarin / 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 bouillonterninger (kylling eller grønsag)
  • 1 spsk sukker
  • Salt og peber
  1. Rengør grøntsager og hak/skær løg, gulerødder og hvidløg i grove tern.
  2. Svits løg og gulerødder til løgene er klare, tilsæt hvidløg, chili, timian og rosmarin 
  3. Tilsæt tomatpure og lad det stege i et par minutter.
  4. Tilsæt de flåede tomater, tilsæt vand og bouillonterninger
  5. Kog tomatsaucen ved lav varme i minimum 1 time – gerne længere, des længere det koger, des mere intensiv bliver smagen.
  6. Blend tomatsaucen med en stavblender (tag rosmarin og timian op inden du blender, hvis du ikke bruger tørrede krydderurter)
  7. Smag til med sukker, salt og peber.

1 Comment

  • mettesliv 1 år ago Reply

    Hovsa, tak for headsup, det må jeg hellere lige få rette 😉

Leave a Reply