Loading...

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder

Syltede rødbeder er et sikkert her hjemme hos os hele året - men især her i december måned skal der rødbeder til 🙂

Syltede rødbeder kan bruges til et væld af ting, alt fra skibberlabskovs, brændende kærlighed, til frikadellerne, til tateren, pariserbøffen og ikke mindst til leverpostejsmaden.

Hjemmesylede rødbeder er ret nemme at lave – selvom det trods alt kræver lidt tid.

Jeg synes at rødbeder skal have lidt ekstra smag i forhold til dem, man kan købe – og det betyder selvfølgeligt også, at når du først har prøvet at lave din egne syltede rødbeder, så bliver det også lidt mere kedeligt at få det købte.

Så JEG synes, du skal prøve denne opskrift – og når du først har gjort det, så er det bare om at få prøvet dig frem indtil du finder din den krydderblanding, som du synes passer bedst til netop dine syltede rødbeder

Ingredienser

  • 2 kg rødbeder 
  • 6 dl lagereddike 
  • 6 dl vand
  • 350 g. sukker
  • 6 laurbærblade
  • 10-15 nelliker
  • 3-4 stjerneanis
  • 2 tsk sortepeberkorn (hele)
  • 3 tsk salt

 

Derudover skal der bruges sylteglas – jeg bruge 2 1-litersglas og 1 0,5 liter.

Fremgangsmetode

1:Skyl rødbederne for det værste jord og kog dem derefter i en gryde, hvor de er dækket af vand. – de skal koge i 35-45 minutter afhængig af størrelse. Mærk efter med en kødnål, den skal få igennem rødbeden uden hård modstand, men der skal stadig være modstand at mærke.

 

2: Syltelagen laves; kog vand, eddike, sukker og krydderier op, så sukkeret er smeltet og derefter er det klar til brug.

3: Når rødbederne er kogt færdig, lader du dem køle af i kogevandet. – medmindre du ingen tålmodighed har (ligesom mig), så kan de tages op og køle ned, men så skal du sikre, at de er kogt møre 🙂 

4: Når rødbederne er kølet lidt af kan du “smutte” skralden af dem. Skær dem derefter i passende skiver.

5: Skold sylteglassene med kogende vandt så eventuelle bakterier mv. forsvinder. Du kan vælge at bruge atamon for at rødbederne holder sig længere. – Rødbederne som er syltet uden brug af anatmon kan holde sig cirka 4 uger i køleskabet.

6: skiverne af rødbeder lægges i glassene og det kogende syltelage hældes over og sylteglassene lukkes med det samme. 

 

Rødbederne skal stå og trække i mindst 2 døgn før de er klar til brug. 

 

Og NU har du de lækreste, skønne dejlige hjemmesyltede rødbeder 🙂 

No Comments

Leave a Reply