Loading...

Moderne grønlangkål

Grønlangkål

Grønlangkål er selvskrevet her i december, jeg har her lavet en opskrift på en lidt mere moderne grønlangkål, som efter min bedste vurdering er lidt mere "let" i smagen - uden at der dog er sparet på fløden 🙂

Jeg har først indenfor de seneste 2 år lært at spise grønlangkål – inden da var det en af de der ting på julefrokostbordene som jeg pænt gik udenom – farven, konsistensen og så den lidt pruttede-lugt; det var først da jeg ikke kunne nænne at sige nej tak til juleaften sammen med svigerfamilien at jeg godt kunne se at der var noget at bygge videre på når det kom til at en hjemmelavet grønlangkål.

Så jeg har forsøgt mig med lidt forskellige varianter og den opskrift der kommer her er mit absolut bedste bud på en god hjemmelaver grønlangkål 🙂 

Citronskallen giver den et frisk pift så den ikke er helt så fed i smagen og det klæder det virkeligt godt.

Det her er mit bedste bud, men leg endelig videre med opskriften og lad mig høre, hvordan I foretrækker den 🙂

Ingredienser

Opskriften er til 4 serveringer

 • 5 dl piskefløde
 • 150 gram grønkål (klargjort vægt)
 • 80 gram hvidkål
 • skal fra 0,5 citron
 • 0,5 muskatnød
 • 0,5 tsk allehånde
 • 3 tsk stærk sennep
 • 1 tsk sort peber
 • 2-3 tsk salt

Fremgangsmåde

 1. Rengør og hak hvidkål og grønkål. kålen skal hakket forholdvist fint – se evt. billede nedenfor.
 2. Kog fløden ved middel varme, fløden skal reduceres til knap halvdelen.
 3. Når fløden er reducerert smages den citronskal, sennep, allehånde og revet muskatnød.
 4. Tilsæt hvidkål og grønkål, sørg for at få kålen blandet godt i flødeblandingen. Kog kålen ved ca. 5 minutter, så den stadig har en flot farve og stadig er sprød.
 5. Smag nu til med salt og peber – og wupti, så er det klar til at blive serveret 🙂

I sønderjylland er der tradition for at spise kålpølser  med grønlangkål, så den lavede jeg en variant på:

Vi havde de lækreste hjortepølser i fryseren, så “retten” bestod i al sin enkelthed af god sennep, pølser og grønlangkål. – og helt ærligt, så tror jeg aldrig jeg har fået så meget ros fra min bedre halvdel for noget, jeg har serveret for ham 🙂 

No Comments

Leave a Reply