Loading...

Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål er totalt undervurderet, det smager SÅ meget bedre end den købte udgave - og så er det altså ret nemt selv at lave. - jeg har tidligere set mange opskrifter som tager flere timer, men så lang tid behøver det altså slet ikke at tage - denne opskrift taget vel ca. 45 minutter fra start til du er klar med en varm rødkål på julebordet.

Ingredienser

  • 0,5 rødkål
  • 75 gram smør
  • 2 stjerneanis
  • 4 laurbærblade
  • 1 dl vand
  • 1 dl lagereddike
  • 100 gram sukker
  • 1-2 spsk ribsgele (kan erstattes af f.eks. 1 dl æblejuice)
  • 2-3 tsk salt
  • 1 tsk sort peber

 

Rødkål

Fremgangsmetode

  1. Hak rødkålen fint – se evt. billedet nedenfor.
  2. Brun smørret i en passende størrelse gryde
  3. Steg rådkålen af i det brunede smør i 3-5 minutter.
  4. Tilsæt tilsæt de øvrige ingredienser (undtaget salt)
  5. Lad rødkålen små koge i ca. 30 minutter – den må ikke koge tør, tilsæt mere vand, hvis det er ved at ske.
  6. Sørg for at røre godt rundt i rødkålen under tilberedning så alt kålen bliver tilberedt i væsken.
  7. Smag til sidst til med salt – og evt. mere ribsgele eller eddike alt efter smag 🙂 
Rødkålen er klar til brug – lækkert er reeeet nemt 😉 

No Comments

Leave a Reply