Loading...

Jule frikadeller

Julefrikadeller

Frikadeller hører sig til i et hvert køkken - og dette er min bedste lidt jule-agtige-version, som er nem og hurtig at lave.

Frikadellerne skal naturligvis serveres med rigeligt rødkål og sennep. - alternativt så kør den helt old-school med kartofler, brun sovs osv. - what's not to like !

God fornøjelse 🙂

Jeg har gennem tiden lavet et utal af frikadeller og det er jo lidt en religionssag om man bruger hvedemel eller havregryn, men jeg synes denne opskrift giver de bedste saftige “dunser”.

Husk altid at lave ekstra frikadeller, så der er til fryseren. – De er altid gode at have til en rugbrødsmad i weekenden, madpakken osv. 🙂 

Når du har styr på konsistensen, så begynd at lege lidt med krydderierne og kødet.

Men når det er sagt, så bruger jeg samme fremgangsmetode uanset om det drejer sig om traditionelle frikadeller, krydrede frikadeller, græske-deller, kyllingefrikadeller eller noget femte.

Ingredienser

  • 400 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 løg (eller 2 små)
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1 dl mælk
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 1 tsk allehånde
  • Smør og olie til stegning
Julefrikadeller

Fremgangsmetode

  1. Hakket løget i passende stykker (se evt. billede)
  2. Bland alle ingredienserne i en skål og bland det hele godt sammen. – her er det vigtigt at farsen røres “sej”, det betyder, at den binder sammen, så væsken ikke skiller sig fra. 
  3. Lad farsen hvile i 30 minutter. – det er vigtigt at farsen hviler så havregrynene kan suge væske og gøre konsistensen perfekt 🙂   
  4. Og så skal der formes og steges 🙂 tag en god skefuld (spsk) fars og form den mellem ske og håndfladen til du har en aflang “delle”
  5. Varm panden meden blanding af smør og olie ( halv/halv) – og det er jo juledeller, så undlad at spare på fedtstoffet.
  6. Frikadellerne steges i ca. 8 minutter på hver side. – de behøver kun blive vendt 1 gang.

No Comments

Leave a Reply