Loading...

Rødkålssalat med syltede sennepsfrø

Rødkålssalat

En lækker rødkålssalat som kan bruges som tilbehør til næsten alt her i efterårsmånederne - og især i juletiden. Rødkålssalaten er så smuk at se på og så smager den bare fantastisk!

Udover at rødkålssalaten pynter på et hvert julebord, så er det også skønt tilbehør til alt fra traditionel julemad til fiskelasagnen – jeg lavede fornylig denne salat og fik den sammen med en spelt-otto og andebryst – enkelt og mega lækkert.!

Ingredienser

  • 1/2 rødkåld
  • 2 appelsiner
  • 1 god håndfuld mandler
  • 1 rødløg
  • 2 dl æbleeddike
  • 2 dl vand
  • 100 gram sukker
  • 2 spsk sennepsfrø
  • 1 spsk Sennep
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk smagneutral olie
Rødkålssalat
Rødkålssalat

Fremgangsmetode

Syltede løg og sennepsfrø

  1. Kog en sylte lage af eddiken, vandet og sukkeret. – lagen er klar når sukkeret er smeltet.
  2. Mens eddike lagen koger, snittes rødløget, enten i ringe eller i tynde “både”
  3. Læg rødløget i en skål, hæld 2/3 dele af den varme eddikelage over løgene
  4. Behold resten af eddikelagen i gryden og tilsæt sennepsfrøene, lad dem små koge i 10-15 minutter mens du laver resten af salaten.

Appelsiner og rødkål

  1. Skær skrællen af appelsinerne så du har mulighed for at skær fileterne af appelsinen. Målet er at skære fine både af appelsinkødet uden det er “skindet” med. (behold resten af appelsinen når du har skåret filetterne ud, de skal bruges til dressingen)
  2.  Rådkålen skal skæres så fint som muligt – det bedste resultatet opnås ved at snitte det på et  mandolinjern

Dressingen og mandler

  1. Sæt en pande over ved medium-høj varme, rist mandlerne uden fedtstof. Sørg for at ryste dem i ny og næ, så de får farve hele vejen rundt. Mandlerne skal ristes i 5 minutters tid.
  2. Dressingen laves ved at blande sennep, honning, olie og så tilsæt juicen fra appelsin-resterne, du gemte tidligere. Rør det godt rundt og smag til med salt og peber.
  3. Når mandlerne er ristet godt af hakkes de i passende stykker – ikke for småt, de skal give knas til salaten.

Det var det 🙂

Vend rødkålen i dressingen og så er det bare at anrette 🙂 

No Comments

Leave a Reply