Loading...

Hjemmelavet nutella

Hjemmelavet nutella

Juletid er hyggetid og derfor vil jeg på det varmeste anbefale, at du prøver den her skønne opskrift på hjemmelavet nutella. Nutellaen er super nem at lave og smager skønt - selvom det ikke smager som købe-nutella, den smager mere kraftigt af chokolade, personligt er jeg helt vild med smagen 🙂

Nutella eller nøddepålæg (markant mindre sexet end nutella) er jo bare et lækkert, syndigt tillæg til morgenbordet og gør sig fantastisk her i december måned, hvor hyggen jo er i højsædet. 

Ingredienser

  • 100 gram hasselnødder
  • 100 gram mørk chokolade (f.eks. 70 %)
  • 100 gram mælkechokolade
  • 2 dl fløde
  • 60 gram smør
  • salt
Hjemmelavet nutella

Fremgangsmetode

  1. Varm ovnen til 200 grader. Hasselnødderne ristet i 5-7 minutter. Når hasselnødderne er ristet rulles de i et viskestykke så skallen kommer af.
  2. Hasselnødderne blendes til fint mel på en blender/minihakker. – jeg sier melet for at sikre, at der ingen større stykker er, men det er smag og behag om man ønsker stykker i nutellaen.
  3. Chokoladen hakkes og lægges i en skål sammen med nødde-melet.
  4. Fløden varmes op til kogepunktet.
  5. Den varme fløde hældes over chokolade og nødder, blandt til det er glat
  6. Tilsæt små tern af smør, rør til det er blandt og glat.
  7. Smag til med en lille smule salt
  8. Så skal nutellaen bare på glas og når den er kølet af er den klar til at spise på lunt brød 🙂 

God fornøjelse – det smager FANTASTISK! 

Comments (2)

  • Kim Sørensen 1 år ago Reply

    Hvor længe kan det holde sig? Og den skal på køl går jeg ud fra? Eftersom der kun er “rigtige” ingredienser i 😉

    mettesliv 1 år ago Reply

    Hej Kim, Nutellaen kan holde sig i ca. 3 uger – og ja den skal opbevares på køl 🙂

Leave a Reply