Loading...

Sild med løgkompot

Sild med løgkompot

Det her er en af de retter som har givet fornøjelse over flere omgange. Først den forårsdag, hvor vi fiskede sild i spandevis og nu, hvor de skal nydes til en lækker julefrokost med en lille snaps og en god øl.

Hjemmefangede og stegte sild er en superlækker og let ret at tilbede og hører sig til på vores julefrokostbord. Min favorit er helt klart denne udgave: stegte sild med løgkompot. De stegte sild med kompot er oplagt som frokostret, men det gør sig altså også glimerende som en middagsret med en kogt fast kartoffel.

Ingredienser

4 personer.

  • 6 hele sild
  • 3 løg – medium størrelse
  • gramhams- eller rugmel
  • en god sennep
  • 1 dl. fløde
  • eddike – æbleeddike, hvid balsamico eller en hel almindelig lagereddike
  • smør til stegning
sild med løgkompot

Fremgangsmetode

  1. Hvis du selv har fanget sildene skal de fileteres. Hvis du ikke har prøvet det før, findes der masser af vejledninger på YouTube. Køber du hos fiskemanden,  har han helt sikkert sørget for det.
  2. Løgene snittes i skiver hvorefter de skal sauteres  i lidt smør i en gryde. Efter et par minutter tilsætter du 1 spsk. sukker og 2 spsk. eddike. Kog det op og tilsæt fløden. Det skal nu simre i ca. 10 min. til løgene er møre. Smag til med salt og peber og juster evt. med sukker og eddike.
  3. Smør silkefiletterne med sennep på kødsiden og vend den derefter i melet.
  4. Brun smør på panden og steg sildene ca. 4 min. på hver side.

Anret de stegte sild med løgkompot og et par skiver friskbagt rugbrød. Er du rigtig god ved dig tager du et glas af din favorit øl til rette.

No Comments

Leave a Reply