Loading...

Puffede ris med timianmayo og rødbedestøv

puffede ris

De her skønne og sprøde puffede ris er en skøn lille hapser eller snack inden en lækker middag. De puffede ris smager skønt og er helt sprøde og lækre, jeg serverede dem med lidt mayo og rødbedestøv.

I går havde min bedre halvdel besøg af sine kammerater til den årlige herre-julefrokost og jeg havde fået æren af at stå for maden 🙂

En af de tre snacks inden maden var disse små ris-hapsere. Alene smager de puffede ris  super skønt som en lille chips, men det er kun fantasien der sætter grænser for hvad de kan serveres med.

Puffede ris

Ingredienser

  • 100 gram grødris
  • 6 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1-2 plader noritang (kan udelades)
  • Olie til at fritere 

Fremgangsmåde

  • Skyl risene i lunkent vand indtil der vandet er næsten helt klart. 
  • Risene koges med vandet i 60 minutter, det skal blot småkoge. Rør løbende i grøden så det ikke brænder på og hold øje med at det ikke koger tørt.
  • Risene smøres ud på et stykke bagepapir i et tyndt lag. – denne mængde passer til 1 bradpande.
  • Risene bages nu ved 140 grader i 60 minutter. – risene skal være helt tørre når de tages ud ellers skal de bage lidt videre. sprøde.
  • Brug en spatel til at få risene af bagepapiret, det kommer til at knække lidt undervejs, hvilket er helt ok da de alligevel bare skal knækkes i mindre stykker 🙂 
puffede ris
  • Varm olien op til ca. 170 grader, olien skal være så varm, at når du lægge et stykke ris ned, så begynder de at poppe med det samme, hvis de ikke popper er olien ikke varm nok.
  • Opbevar risene i en lufttæt beholder med et stykke køkkenrulle, der kan absorberede evt. fugt, så holder de sig dejligt

Timianmayo

Ingredienser

  • 1 bundt timian
  • 2 dl olie
  • 1 tsk sennep
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 2 æggeblommer
  • salt

Fremgangsmåde

  • Blend olie og timian i 5 minutter. Varm olieblandingen op uden at det koger. Sigt olien og lad den køle ned.
  •  Pisk æggeblommer, sennep og eddike sammen. Tilsæt nu lidt olie til æggeblommerne under konstant piskning. – sørg for kun at piske lidt olie i ad gangen, sørg for at al olien er pisket ud inden der tilsættes mere. Det er vigtigt at æggeblommerne “absorberer” olien så det ikke skiller 🙂 
  • Smag mayoen til med salt og evt. citronsaft eller eddike.

Rødbedestøv

Rødbedestøvet er lavet af dehydredede rødbeder som bare bliver blendet og sigtes hen over chipsene.

No Comments

Leave a Reply