Loading...

Jule-kanelsnegl

Kanelsnegle med mandler

Ingen juletid uden lækre, svampede kanelsnegle. - og fordi det jo er juletid, så er der kommer lidt mandler både i og på sneglene.

Kanelsnegle er jo et sikkert hit året rundt, men især her i juletiden synes jeg, at de gør sig rigtigt godt 🙂 

Jeg er vild med når dejen er helt svampet og det opnås ved at bruge kærnemælk – hvis du er til en mere fastdej, så erstat kærnemælken med letmælk.

Og så synes jeg at knaset fra mandlerne er super lækkert til kanelsneglene 😀 

Ingredienser

Kanelsnegle-dejen

  • 5 dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 80 g smør
  • 4 spsk sukker
  • 1 spsk kardemomme
  • 750 g hvedemel

Remonce/Fyld

  • 200 g. blødt smør
  • 2-3 tsk kanel
  • 80 g. brun farin
  • 80 g. sukker
  • 80 g. mandler

 

Fremgangsmetode

Dejen

  1. Smelt smøret i en gryde ved medium varme, når smøret er smeltet tilsættes kærnemælken og der skrues  ned til lav varme . – det må IKKE koge, så skiller kærnemælken!
  2. Smuldr gæret i mælken i en skål, når det er opløst tilsættes sukker, salt og kardemomme.
  3. Melet skal nu røres i lidt ad gangen, dejen skal æltes helt glat og smidig.
  4. Lad dejen hvile i 30 minutter overdækket.

Fyldet/remoncen

Sørg for at smøret er blødt og blandt det sammen med farin, sukker og kanel.

Lad det blive ude af køleskabet til du har rullet dejen ud, så det er blødt at arbejde med.

Hak mandlerne.

Kanelsneglene

Så skal dejen rulles til den den er knap 0,5 cm tyk over det hele; sørg for at rulle den ud i et rektangel. 

Smør remoncen/fyldet på dejen, sørg for at der ikke smøres noget på de yderste 4 cm på den ene af langsiderne.

Drys med hakkede mandler (gem lidt til pynt) og rul forsigt “pølsen” sammen.

Så skal sneglene bare skæres.

Inden bagning drysses de med de resterende hakkede mandler.

Bages ved 190 grader i  ca. 30 minutter.

 

No Comments

Leave a Reply