Loading...

Svinekotelet med appelsinglace og grønkålssalat

Svinekotelet med appelsinsauce

Tid er en knaphed her i december, men det behøver ikke gå udover den gode smag. - denne ret tager ca. 20 minutter at lave og smager SKØNT! Jeg er helt vild med at kombinere tunge fede smage med lette salater - og denne helt simple ret er et eksempel på en vinter/juleudgave af det. - nemt og hurtigt og ikke mindst super smagfuldt !

Denne ret har masser af smag og masser af friskhed.

Du kan eventuelt servere retten sammen med kartoffelmos, bagte rodfrugter eller lignende.

Saucen har lidt bid fra chili samtidig med at den brune farin gør den sød og sticky til det fede kød.

Ingredienser

Til 4 personer
  • 4 svinekotelletter
  • Olie og smør til stegning
  • Salt og peber

Appelsinglace/appelsinsauce

  • 3 appelsiner
  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk brun farin
  • 1 bouillonterning (hønsebouillon)
  • frisk timian
  • 0,5 tsk chiliflager

Grønkålssalat

  • 100 gram (eller som du mener er passende) Grønkål
  • 3 stængler Bladselleri 
  • 2 Gulerødder
  • Syltede rødløg (lyn-opskrift nederst i opskriften. – kan dog erstattes af andet sylt – f.eks syltede rødbeder)
  • 1 Citron
  • 1 tsk sennep
  • 1 spsk Olie

Fremgangsmåde

Grønkålssalat

  1. Rengør grøntsagerne og skræl gulerødderne.
  2. Hak grønkålet fint. Snit bladselleri enten fint med kniv eller på mandolin jern. Gulerødderne skæres i skiver med skrællekniven eller på mandolinjern.
  3. Pres citronsaften i en lille skål og rør det sammen med sennep, olie og smag til med salt og peber.
  4. Stil det til side og begynd på glacen:

Appelsinglace

  1. Pres appelsinsaften og hæld det i en lille gryde.
  2. Tilsæt sukker, farin, chili, 3 stængler timian og bouillon, kog ved middelvarme i ca. 7-10 minutter. 
  3. Saucen skal koge ind til knap halvdelen så den er god og tyk når den skal over kødet.
  4. Mens det koger ind, steger du kødet:

Kødet og anretning

  1. Koteletterne steges i smør og olie efter anvisningerne, krydr godt med salt og peber; sørg for at starte stegningen ved høj varme så der bliver en god stegeskorpe.
  2. Når kødet er stegt af, så læg det på et stykke køkkenrulle et par minutter, så væsken suges fra.
  3. Vend salaten med dressingen.
  4. Dyp kødet i glacen inden kødet lægges på tallerkenen og anrettes sammen med salaten.
  5. Slut af med lidt ekstra glace over hver kotelet 🙂

Lyn-syltede rødløg

  • 1 dl. eddike (helst æblecidereddike, men almindelig lagereddike kan også gå)
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • peber og salt
  • 1 rødløg
  1. Koge eddike, vand og sukker med lidt salt og lidt peber.
  2. Skær rødløgene i ringe eller tynde både.
  3. Hæld den kogende eddikelage over løgene og lad dem trække i mindst 10 minutter.

No Comments

Leave a Reply